• 02 547 92 50
Obvestila
Misel tedna
Misel tedna

Misel za duhovno spodbudo tedna

Misel za duhovno spodbudo tedna

Vstopil smo v teden molitve za edinost kristjanov, ki letos poteka pod geslom: »Ostanite v moji ljubezni in obrodili boste obilo sadu« (prim. Jn 15,5-9). Ustavimo torej svoj korak življenja za nekaj trenutkov ob svoji »navezi« z Gospodom.

Jezus nam govori: »V tem je poveličan moj Oče, da obrodite obilo sadu« (Jn 15,8). Vendar sami od sebe ne moremo obroditi sadu. Ne moremo biti rodovitni, če se ločimo od vinske trte. Za to je potreben življenjski sok – to je Jezusovo življenje, ki se pretaka v nas. Za to pa je potrebno, da ostanemo v Jezusovi ljubezni, da ostanemo mladike na tej trti.

Ko poslušamo Jezusa, njegovo življenje vstopa v nas. In če njegove besede ostanejo v nas, se nam bo  zgodilo vse, kar koli ga bomo prosili. Tako lahko v moči njegove besede obrodimo sad. Zato z željo, da bi se kot posamezne osebe, kot skupnost in kot Cerkev (z)družili s Kristusom in izpolnili njegovo zapoved – ljubiti drug drugega, kakor nas je On ljubil (Jn 15,12) – potujmo skozi ta teden in skozi  svoje življenje.

Stanislav Zver, župnik